Kanggo mlebu minangka Admin ing 192.168.8.1: 

Alamat IP 192.168.8.1 apa IANA pangguna mung kanggo panggunaan pribadi. Ing Jaringan Wilayah Lokal, sampeyan mung bisa nggunakake alamat IP iki & ora bisa digunakake liwat Internet. Sampeyan bisa nggunakake alamat IP iki 192.168.8.1 kanggo mbukak panel admin router lan nggawe sawetara modifikasi menyang setelan gawan. Sawetara pangowahan kasebut kalebu ngowahi tembung sandi & jeneng pangguna, setelan jaringan, nambah firewall, & setelan piranti.

     

IP  192.168.8.1 digunakake kanggo komunikasi karo macem-macem sistem ing jaringan pribadi. Malah digunakake kanggo ngatur alat jaringan kanthi ngenalake prosedur login.

Dening 192.168.8.1 Mlebu minangka Admin:

Router minangka pengawas saka jaringan Wi-Fi kantor utawa omah. Nggoleki router paling anyar saka kothak & pasang ing njero kekuwatan bisa uga menehi jaringan kosong, kanthi sawetara router prasetel sing bakal digunakake cepet, utawa router bisa uga kudu diatur. Kanggo kaloro kasus kasebut, amarga jaringan saiki sampurna, mula sampeyan kudu mlebu menyang router ing 192.168.8.1 - Sandi Router sadurunge sampeyan bisa miwiti ngonfigurasi jaringan net paling anyar. Sanajan pas disiapake kanggo sampeyan dening supplier layanan net utawa ISP, durung ana wektu sampeyan kudu mlebu menyang 192.168.8.1, kanggo ngetrapake update & modifikasi liyane, kaya mung sawetara conto.

  • Miwiti piranti PC liwat akses net, kayata, tablet, Smartphone, PC, utawa laptop. Kanthi piranti PC sing kasedhiya, pasang router sampeyan. Atas jenenge tablet utawa Smartphone, sampeyan bisa nggunakake jaringan Wi-Fi kanggo ngubungake. Nanging laptop utawa komputer sing ana gandhengane karo router liwat sambungan Ethernet sing disambungake paling dhuwur kanggo ngonfirmasi stabilitas.
  • Yen wis masang piranti menyang router, bukak browser web pilihan. Browser sampeyan bisa uga Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, utawa Microsoft Edge kaya sawetara conto. Sawise browser mbukak, sampeyan kudu nulis 192.168.8.1 menyang kothak telusuran. Elinga yen iki dudu kothak sing digoleki ing Google utawa kaya layanan, isih ana kothak ing sisih ndhuwur windows sing digunakake kanggo langsung nggawa sampeyan menyang situs web.
  • Sawise sampeyan wis nelik 192.168.8.1, sampeyan bakal diarahake menyang kaca web login kanggo router. Sadurunge nindakake modifikasi menyang router, sampeyan kudu mlebu menyang antarmuka karo info login sing ana gandhengane karo router.

Yen iki minangka sing paling penting sampeyan wis ndhaptar ing router, rincian bisa dadi standar sing digandhengake karo router sing biasane sampeyan nemokake ing sisih ngisor router. Yen ora ana, sampeyan bisa ngerti cara nemokake info mlebu menyang manual router. Yen sampeyan ngrampungake kaloro kemungkinan, sampeyan bisa uga milih cara & model router online sing kudu nyampekano info mlebu sing dibutuhake. Elinga yen sawetara model router ora mbutuhake katrangan khusus kanggo mlebu utama.

wong liya utawa sampeyan wis mlebu & nyetel sandhi & jeneng pangguna sadurunge, info iki sampeyan kudu nulis. Yen sampeyan ora ngelingi info login utawa router liyane, kayata, sampeyan bisa ngreset router, sanajan iki bakal nggawe maneh pangowahan tambahan sing digawe sadurunge. Cara normal kanggo ngreset maneh router kasebut ing ngisor iki, sanajan proses kasebut bisa beda-beda gumantung saka model & cara nggawe router:

  • Nalika router urip menet & nahan tombol reset sing biasane ana ing sisih mburi unit kasebut. Sampeyan bisa uga kudu nggunakake klip kertas utawa pucuk pena. Pencet tombol iki nganti 30 detik.
  • Sanalika tetep tombol reset terus, lepas router saka daya & tunggu luwih saka 30 detik.
  • Pungkasan, sawise tetep nahan tombol copot router maneh & ngenteni luwih saka 30 detik.
  • Bukak maneh menyang kaca antarmuka router kanthi langkah-langkah ing ndhuwur & coba maneh log in.

Ngatur Router liwat 192.168.8.1

Sawise sampeyan mlebu menyang antarmuka router ing 192.168.8.1, saiki wayahe ngowahi setelan kanggo ngerti pilihan sing kapisan. Serat nomer & singkatan sing gedhe bisa uga ora bisa dicedhaki, nanging sampeyan gampang ngerteni manawa kabeh setelan bisa disetel maneh dadi standar kanthi pencet tombol. Nanging bisa mbantu ngerti wiwit diwiwiti; mula sing paling penting sing kudu sampeyan ganti yaiku rincian mlebu ing ndhuwur:

  • Pilih setelan umum menu
  • Pilih sandhi router utawa pilihan sing uga kasebut
  • Tulis sandhi sing disenengi
  • Simpen modifikasi.

Sampeyan malah kudu entuk jeneng pangguna kanggo router ing menu sing padha, sing bisa ngowahi jeneng sing dipilih kaping pisanan.

Ganti Alamat IP Lokal 192.168.8.1

Siji setelan liyane sing bisa diowahi yaiku alamat IP lokal saka router, kanthi luwih beda babagan bedane antarane alamat IP publik & lokal sing dijelasake ing ngisor iki. Yen sampeyan ngowahi alamat IP lokal saka router, sampeyan ora bakal ngerti cara ngakses router ing taun 192.168.8.1, mula sampeyan kudu konfirmasi kanggo ngelingi alamat paling anyar. Kanggo ngowahi alamat:

  • Kunjungi menu persiyapan utawa pilihan sing padha karo jeneng
  • Pencet ing setelan jaringan pilihan.
  • Ing ngisor setelan router, tulis ing alamat IP sing disenengi
  • Nyimpen modifikasi

Salah sawijining alamat IP default yaiku 192.168.8.1, nanging ora kaya 192.168.0.1 or 192.168.1.1 ora asring perusahaan nggunakake alamat internal iki. Bakal nyoto yen meh kabeh ora nggunakake. Mung prekara iki ora setuju karo dheweke, amarga duwe fungsi sing padha - digunakake ngetik antarmuka web router.

Ngowahi Jeneng Jaringan Wi-Fi

Liwat setelan router sing wis dimodifikasi, sampeyan bisa uga miwiti nemokake tambahan kanthi jeneng jaringan Wi-Fi router dadi papan sing apik kanggo miwiti. Pengenal Set Layanan utawa SSID minangka jeneng sing misahake jaringan Wi-Fi router saka wong liya sing cedhak. Jeneng kasebut bisa uga dikarepake kaya sing ora dikarepake. Kanthi gawan, jeneng bisa uga umum kanggo mbantu mbedakake jaringan sing kudu:

  • Kunjungi menu persiyapan sing padha karo pilihan sing jenenge
  • Pencet ing pilihan nirkabel pilihan.
  • Tulis ing jeneng jaringan sing disenengi ing kothak SSID
  • Simpen modifikasi.

Sawise ngowahi jeneng jaringan Wi-Fi, sampeyan bisa uga ndandani sandhi. Kothak sandhi bakal ana ing menu sing padha karo jeneng jaringan kasebut.

Setelan overhead bakal ngidini sampeyan ngatur keamanan router sing penting kanggo nggawe manawa ana wong sing browsing jaring liwat jaringan sampeyan kanthi aman. Saka kene, sampeyan bisa nemokake pilihan router luwih akeh. Akeh router ngiringi setelan wong tuwa sing bisa disiyapake, & sawetara bakal ngidini persiyapan sawetara jaringan utawa layanan VPN apa wae.

Luwih saka IP 192.168.8.1

192.168.8.1 Iki diarani gateway, pribadi, utawa alamat IP lokal sing dianggep ndhuwur jaringan Wi-Fi. 192.168.8.1 Bakal digunakake kanggo ngakses antarmuka router lan ngidini piranti sing bisa net bisa nyambung menyang router. Sampeyan bisa nganggep alamat IP router minangka PO Box kanggo mail. Kabeh paket sing sampeyan tekan liwat kantor pos langsung menyang PO Box, sanajan sampeyan ora bakal nglumpukake, router banjur bakal ngirim pos kasebut menyang piranti PC sing nuntut.

Yen sampeyan duwe piranti ing Dhaptar IP & 192.168.8.1 alamat salah, sampeyan bakal nemokake jendhela mlebu yen nulis ing bilah alamat browser. Banjur sampeyan mung kudu nggunakake jeneng pangguna & sandhi default.

Nggoleki Alamat IP

Alamat IP pribadi sampeyan, kayata, 192.168.8.1, bakal dialokasikan minangka standar menyang router sampeyan. Yen sampeyan ora yakin karo IP default, sampeyan bisa uga asring ditemokake ing sisih ngisor router, ing buku tangan pangguna sing kasedhiya karo router, utawa liwat situs web pabrikan. Sawetara situs web bisa nuduhake rincian penting kanggo model lan nggawe router, kanthi telusuran google sing gampang nawakake situs web kasebut. Yen gagal, sampeyan bisa nggunakake piranti PC kanggo ngerti alamat IP router, kanthi macem-macem teknik kanggo macem-macem sistem operasi:

Kanggo PC sing dioperasikake dening Microsoft Windows OS:

  • Serangan lambang jaringan, diselehake ing sisih tengen dhasar layar.
  • Liwat menu sing mbukak, temokake jaringan sing digunakake kanggo net & pilih properti.
  • Gulung ing menu iki nganti sampeyan ndeleng Ipv4. Rangkaian nomer iki, kaya taun 192.168.8.1, minangka alamat IP

Kanggo PC sing operasi ing Mac OS:

  • Bukak menu Apple.
  • Pilih opsi kanthi judhul favorit sistem.
  • Pilih jaringan sing digunakake kanggo akses net.
  • Cedhak karo router tembung, sampeyan bakal nemokake alamat IP.

Alamat IP pribadi sampeyan ora bakal ganti dhewe, amarga sampeyan bisa ngganti karo pandhuan ing ndhuwur. Yen ana sebab apa wae, alamat IP dudu 192.168.8.1 utawa opsi paralel, bisa uga ana sing sadurunge wis ngowahi. Reset cepet bakal ngasilake router menyang setelan pabrik, & sanajan iki bakal ngreset kabeh setelan, mesthine ora dadi masalah, tanpa alamat IP router sampeyan, sampeyan ora bisa ngakses antarmuka router. Ora bisa ngakses antarmuka router nuduhake sampeyan ora bakal bisa nindakake modifikasi menyang jaringan & bakal nyoba ngatasi masalah yen & nalika kedadeyan kasebut kedadeyan.

Ngatasi masalah alamat IP 192.168.8.1

Ing sawetara wektu, umume ngalami macem-macem masalah karo router sampeyan. Yen sampeyan ora bisa ngliwati layar login, ana sawetara elemen sing kudu dipikirake. Verifikasi kanggo konfirmasi manawa internet tetep lan ora fluktuasi. Siji opsi liyane yaiku nggunakake pituduh Command kanggo nemokake gateway standar. Sampeyan bisa uga nggunakake alamat IP sing salah kanggo ngakses antarmuka pangguna. Kanggo pitulung luwih lengkap, sampeyan bisa uga hubungi supplier internet.

Ana sawetara syarat sing kudu ditindakake kanggo mlebu menyang alamat IP iki & ndandani modifikasi sing dibutuhake. Sing paling penting yaiku ing lingkungan jaringan router utawa mung ngetik, kita kudu nyambung menyang jaringan sing padha karo router kanggo nindakake perubahan penting ing firmware amarga alamat IP eksklusif. Alangan paling gedhe babagan alamat IP iki yaiku alamat sing ora bisa ditemokake ing WWW & mula meksa supaya kita ana ing area jaringan router kanggo nyedhaki antarmuka web. Browser web kita kudu rumit (Google Chrome, Mozilla Firefox, lsp) amarga cara iki butuh dhukungan HTML5 pop-up.

Yen sampeyan admin saka rute sing kalebu alamat IP 192.168.8.1 banjur kanthi nggunakake alamat IP 192.168.8.1, sampeyan bisa nindakake apa wae sing dibutuhake kanggo router lan malah ngowahi setelan default ing router.

Kajaba iku, sampeyan bisa nggawe tambahan kanthi alamat IP iki kayata ngowahi jeneng pangguna, tembung sandhi, ngontrol setelan jaringan, konfigurasi firewall & liya-liyane.

Ing ngisor iki sawetara fitur utama alamat IP 192.168.8.1.

  • Ngganti Sandhi & Jeneng Pangguna.
  • Ngontrol Setelan QoS & Jaringan.
  • Mbukak blokir & Mblokir Piranti Pungkasan.
  • Nyetel Setelan Firewall & Security
  • Mode Wifi Tamu.
  • Konfigurasi WPS
  • Lan luwih akeh.

Sampeyan bisa ngowahi & ngganti setelan kasebut sawise sampeyan mlebu menyang kaca web admin saka router sing kalebu alamat IP 192.168.8.1. Lan mlebu menyang Alamat IP 192.168.8.1, sampeyan kudu nulis ing alamat alamat alamat IP bar http://192.168.8.1 browser utawa klik kanggo ngakses dhukungan admin rute ing alamat IP 192.168.8.1.

Sampeyan kudu ngonfigurasi maneh router kanggo panggunaan sing luwih kepenak. Ana akeh setelan sing bisa disiyapake ing panel administrasi router. Sampeyan bisa sinau luwih lengkap ing antarmuka web.

Dhaptar jeneng pangguna lan sandhi kanggo 192.168.8.1

routerJenengsandi
HUAWEITMAR # HWMT8007079(ora ana)
HUAWEIadminadmin
HUAWEIuseruser

 

Apa alamat IP 192.168.8.1

Kaya kasebut ing ndhuwur, 192.168.8.1 minangka alamat IP pribadi disambung karo router. Amarga jeneng kasebut usul, mung individu sing duwe pendekatan menyang jaringan sing bisa nemokake alamat IP. Alamat kasebut ora eksklusif kanggo router, kanthi merek maksimum sing milih nggunakake macem-macem alamat IP pribadi ing seri saka router. Nanging, alamat kasebut ora eksklusif kanggo merek, kanthi 2 firma beda sing bisa nggunakake alamat IP sing padha kanggo router. Siji wong sing isih bakal ndeleng alamat IP pribadi yaiku individu sing ngatur jaringan kasebut.

Router kasebut dudu alat siji ing omah utawa papan sampeyan sing duwe pribadi alamat IP. Piranti PC apa wae sing nyambung menyang net bakal entuk alamat sing bola-bali nyambung menyang alamat IP router. Contone, router sampeyan bisa uga nduwe 192.168.100.1 minangka alamat tetep, & saengga laptop duwe 192.168.100.2, banjur smartphone bisa uga 192.168.100.3. Kanthi seri nomer kasebut, router ngerti ngendi ngirim info saka net, kaya kasus PO Box ing ndhuwur. Nanging ora mung piranti sing gegandhengan karo net sing nggunakake alamat IP pribadi. Piranti tambahan sing disambung menyang jaringan, kayata, server utawa printer sing digunakake kanggo panyimpenan; malah duwe alamat IP pribadi sing ngidini piranti anyar liwat jaringan nggunakake fungsine.

Banjur sapa sing milih nomer endi kanggo alamat IP pribadi? Saben alamat IP, nalika ngrembug alamat IPv4, apa umum utawa pribadi, ana 4 bagean nomer sing dipisahake kanthi interval. Nanging set nomer khusus disimpen kanggo alamat IP pribadi kanthi Otoritas Nomer Ditugasake Internet utawa IANA. Set iki cocog karo rentang ing ngisor iki:

  • Miwiti 10.0.0.0 nganti 10.255.255.255
  • Miwiti 172.16.0.0 nganti 172.31.255.255
  • Miwiti 192.168.0.0 nganti 192.168.255.255

Kisaran kaya ngono udakara udakara 18 yuta macem-macem alamat IP pribadi sanajan perusahaan tetep nganti 2 utawa 3 kanggo produke.

Alamat IP Umum vs. Pribadi

Kaya sing kita ngerteni, alamat IP pribadi, kayata, 192.168.8.1, disambung karo jaringan Wi-Fi & ngidini sampeyan ngakses antarmuka router, saliyane ngidini piranti nyambung menyang jaringan. Router kasebut duwe 2 alamat IP sing beda-beda, lan alamat liyane kanthi ringkes minangka alamat IP sing dituduhake.

Alamat sing dituduhake langsung dialokasikan karo ISP liya panyedhiya layanan net, kanthi seri nomer sing bisa uga ora kalebu bagean saka kisaran ing ndhuwur, sanajan kabeh alamat IP sing dituduhake kudu luar biasa. Alamat IP sing dienggo bareng iki ndadekake router bisa komunikasi kanthi internet. Kabeh situs web sing dikunjungi bakal ndeleng alamat IP sing dituduhake & banjur digunakake kanggo nyedhiyakake konten sing dituntut menyang jaringan.

Beda karo alamat IP pribadi sampeyan, IP sing dituduhake meh mesthi bakal ngowahi. Yen pancen bener, mula ISP wis menehi sawetara alamat IP aktif kanggo sampeyan. Ditambah maneh, kanggo sawetara wong sing nggunakake net sawayah-wayah, ISP kudu menehi alamat IP sing ana saben basis panggunaan, utawa ancaman bakal entek alamat kanggo akeh, tegese sawetara klien ora ngerti carane ngakses jaring kasebut. Bisa ditrapake yen duwe alamat IP bareng sing ora owah sing ora bakal bisa diowahi, kanthi umum minangka server cloud utawa hosting situs, sing mesthi online.

 

192.168.8.1