192.168.8.1

4.4/5 - (154 vota)

192.168.8.1 Adresa IP është një portë private për veçoritë e ruterit tuaj të Rrjetit Lokal, duke ju lejuar të bëni modifikime të tilla si ndryshimi i fjalëkalimeve dhe emrave të përdoruesve ose shtimi i mureve të zjarrit për siguri më të mirë. Kjo IP nuk mund të përdoret në rrjete të jashtme; është vetëm e juaja dhe hap akses brenda rrjetit tuaj të shtëpisë, në mënyrë që të gjitha pajisjet të mund të lidhen në një mënyrë efikase me cilësime të personalizuara të përshtatura vetëm për to!

IP 192.168.8.1 përdoret për komunikim me sisteme të ndryshme brenda rrjetit privat. Madje përdoret në konfigurimin e mjeteve të rrjetit duke prezantuar procedurën e hyrjes.

Si të identifikoheni 192.168.8.1?

 1. Hapni shfletuesin tuaj të internetit, shkruani URL-në http://192.168.8.1 në shiritin e adresave dhe shtypni "Shkruani” për të hapur faqen e identifikimit të cilësimeve të ruterit
 2. Futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për faqen e kredencialeve të ruterit (parazgjedhja është zakonisht admin/admin)
 3. Pasi të identifikoheni, mund të rregulloni detaje të tilla si fjalëkalimet e Wi-Fi, ose të aktivizoni veçoritë e sigurisë së rrjetit si muret e zjarrit për t'u mbrojtur nga kërcënimet e ndryshme kibernetike ndërsa jeni të lidhur me rrjetet publike jashtë shtëpisë tuaj!
 4. Ju gjithashtu mund të ndryshoni cilësimet në lidhje me adresat IP dhe numrat e porteve nëse është e nevojshme!
 5. Pasi të keni bërë ndryshime, mos harroni t'i ruani ato përpara se të dilni nga faqja e cilësimeve të paracaktuara të routerit!

Konfiguroni Routerin deri në 192.168.8.1

Pasi të keni hyrë në ndërfaqen e routerit në 192.168.8.1, është koha të ndryshoni cilësimet për të njohur zgjedhjen tuaj të parë. Vargjet e mëdha të numrave dhe shkurtesave mund të duken të paarritshme, por ju mund të jeni të qetë duke e ditur se të gjitha cilësimet mund të rivendosen përsëri në parazgjedhje duke shtypur një buton. Por ndihmon të dish se ku të fillosh; prandaj gjëja kryesore që duhet të ndryshoni janë ato detaje të hyrjes të përmendura më lart:

 • Zgjidhni cilësimet e përgjithshme të menusë
 • Zgjidhni fjalëkalimin e routerit ose opsionin e quajtur gjithashtu
 • Shkruani fjalëkalimin tuaj të preferuar
 • Ruani modifikimet.

Ju duhet të merrni edhe emrin e përdoruesit për routerin në një menu të ngjashme që mund ta ndryshoni në emrin e zgjedhjes suaj të parë.                                                                                                               

Ndryshoni adresën IP lokale 192.168.8.1

Një cilësim tjetër që mund të dëshironi të ndryshoni është adresa IP lokale e routerit, me më tej mbi ndryshimet midis adresës IP publike dhe lokale të përshkruar më poshtë. Nëse ndryshoni adresën IP lokale të routerit, ju nuk do të dini se si të përdorni hyrjen në router deri më 192.168.8.1, kështu që duhet të konfirmoni që të mbani mend adresën tuaj të fundit. Për të ndryshuar adresën:

 • Vizitoni menunë e konfigurimit ose zgjedhjen e njëjtë
 • Shtypni opsionet e cilësimeve të rrjetit.
 • Nën cilësimet e routerit, shkruani në adresën tuaj të preferuar IP
 • Ruajtja e modifikimeve

Një nga adresat e paracaktuara IP është 192.168.8.1, por ndryshe 192.168.0.1 or 192.168.1.1 jo shumë shpesh kompanitë e përdorin këtë adresë të brendshme. Do të jetë racionale të thuhet se gati të gjithë nuk e përdorin atë. Thjesht kjo gjë nuk pajtohet me ta, pasi ato kanë funksionalitet të ngjashëm - përdoren hyrjet në ndërfaqen e internetit të routerit.

Ndryshimi i emrit të rrjetit Wi-Fi

Përmes cilësimeve të routerit aktual të modifikuar, ju mund të filloni të zbuloni shtesë me emrin e rrjetit Wi-Fi të routerit, duke qenë një vend i shkëlqyeshëm për të filluar. Identifikuesi i Setit të Shërbimit ose SSID është një emër që ndan rrjetin Wi-Fi të routerit nga të tjerët afër. Emri mund të jetë gjithçka që dëshironi nëse nuk është provokuese. Si parazgjedhje, emri mund të jetë mjaft i zakonshëm, kështu që për të ndihmuar në dallimin e rrjetit duhet:

 • Vizitoni menunë e konfigurimit tjetër si opsion me emër
 • Shtypni opsionin cilësimet wireless.
 • Shkruani në emrat tuaj të preferuar të rrjetit brenda kutisë SSID
 • Ruani modifikimet.

Pas ndryshimit të emrit të rrjeteve Wi-Fi, mund të rregulloni edhe një fjalëkalim. Kutia e fjalëkalimit do të jetë në një menu të ngjashme me emrin e rrjetit.

Cilësimet e përgjithshme do t'ju lejojnë të merrni sigurinë e routerit të organizuar, gjë që është thelbësore për t'u siguruar që dikush duke shfletuar rrjetën përmes rrjetit tuaj po e bën atë në mënyrë të sigurt. Nga këtu, jeni të mirëpritur të zbuloni më shumë zgjedhjet e routerit tuaj. Shumë router shoqërojnë cilësimet prindërore të cilat mund të konfiguroni, dhe pak do të lejojnë konfigurimin e disa rrjeteve ose të ndonjë shërbimi VPN.

Më shumë në IP 192.168.8.1

192.168.8.1 Kjo quhet një hyrje, adresë IP private ose lokale e cila konsiderohet si maja e rrjetit Wi-Fi. 192.168.8.1 Përdoret për të hyrë në ndërfaqen e routerit dhe për të lejuar që pajisjet e afta të lidhen me routerin. Ju mund ta konsideroni adresën IP të routerit tuaj si Kutinë PO për postën. Të gjitha paketat që merrni përmes zyrës postare shkojnë drejtpërdrejt në PO Box, edhe pse në vend se të mblidheni, router-i juaj do ta dërgojë postimin te pajisja PC e cila e kërkoi atë.

Nëse jeni mbajtësi i pajisjes me Lista e IP-ve & 192.168.8.1 është adresa e gabuar, do të gjeni një dritare hyrje pasi ta shkruani në shiritin e adresave të shfletuesit. Atëherë thjesht duhet të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar.

Zgjidhja e problemeve të adresës IP 192.168.8.1

Në një moment në kohë, është e zakonshme t'i nënshtroheni çështjeve të ndryshme me routerin tuaj. Nëse nuk mund të kaloni ekranin e hyrjes, ka disa elementë që duhet të merrni parasysh. Verifikoni për të konfirmuar që interneti juaj është i qëndrueshëm dhe nuk luhatet. Një mundësi tjetër është përdorimi i komandës së shpejtë për të konstatuar portën e paracaktuar. Ju mund të jeni duke përdorur adresën IP të pasaktë për të hyrë në ndërfaqen e përdoruesit. Për më shumë ndihmë, mund të kontaktoni edhe me furnizuesin tuaj të internetit.

Ka disa kërkesa që duhet të ndjekim për t'u identifikuar në këtë adresë IP dhe për të bërë modifikimet e nevojshme. Gjëja më jetike të jesh në afërsi të rrjetit të ruterit ose thjesht të hysh. Kufizimi më i madh në lidhje me këtë adresë IP është se ajo nuk mund të gjendet në WWW dhe për këtë arsye na detyron të jemi në zonën e rrjetit të ruterit për t'iu afruar ndërfaqes së internetit. Shfletuesi ynë i uebit duhet të jetë i ndërlikuar (Google Chrome, Mozilla Firefox, etj.) pasi kjo metodë ka nevojë për mbështetje HTML5 që shfaqet.

Nëse jeni administratori i ruterit i cili i përket adresës IP 192.168.8.1 pastaj me përdorimin e adresës IP 192.168.8.1, ju mund të bëni çdo ndryshim të kërkuar në routerin tuaj dhe madje të ndryshoni cilësimin e paracaktuar të routerit tuaj.

Përveç kësaj, ju mund të bëni shumë shtesë me këtë adresë IP siç janë ndryshimi i emrave të përdoruesit, fjalëkalimi, kontrolli i cilësimeve të rrjetit, konfigurimi i murit të zjarrit dhe shumë më tepër.

Këtu janë disa nga tiparet e spikatura të adresës IP 192.168.8.1.

 • Ndryshimi i fjalëkalimit dhe përdoruesit.
 • Kontrollimi i Cilësimeve dhe Cilësimeve të Rrjetit.
 • Zhbllokimi dhe bllokimi i pajisjes fundore.
 • Vendosja e Firewall & Cilësimit të Sigurisë
 • Mënyra Wifi Mysafir.
 • Konfigurimi i WPS
 • Dhe shumë më tepër.

Ju mund t'i modifikoni dhe ndryshoni këto cilësime pasi të keni hyrë në faqen e administratorit të routerit tuaj që i përket adresës IP 192.168.8.1. Dhe të hyni në Adresën IP 192.168.8.1, ju duhet të shkruani në adresën IP të shiritit të adresave http://192.168.8.1 të shfletuesit tuaj ose klikoni për të hyrë në mbështetjen e administratorit të ruterit tuaj në adresën IP 192.168.8.1.

Duhet të konfiguroni sërish ruterin tuaj për përdorim më të rehatshëm. Ka më shumë cilësime që mund të vendosni në panelin e administrimit të ruterit. Mund të studioni më shumë në ndërfaqen e internetit.

Keni harruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për adresën ip 192.168.8.1?

Nëse keni harruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për 192.168.8.1 Adresa IP, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për t'i rivendosur ato

 1. Gjeni manualin e ruterit tuaj ose kërkoni kredencialet e paracaktuara në internet. Shumica e ruterëve kanë përdorues dhe fjalëkalime të paracaktuara të listuara në manualet e tyre që mund të përdoret për të hyrë në faqen e cilësimeve të ruterit
 2. Provoni një kombinim universal si "admin" ose "password" (nëse nuk është ndryshuar tashmë)
 3. Nëse gjithçka tjetër dështon, shtypni butonin "Rivendosje" të ruterit që ndodhet në pjesën e pasme të pajisjes me një kapëse letre/gjilpërë. Kjo do të rivendosë ruterin tuaj në cilësimet e tij të fabrikës.

Lista e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit për 192.168.8.1

RouterEmri i përdoruesitFjalëkalimin
HuaweiTMAR # HWMT8007079(Asnjë)
Huaweiadminadmin
Huaweipërdoruespërdorues

 

Markat që përdorin 192.168.8.1

Markat e ndryshme përdorin 192.168.8.1 si adresën IP të parazgjedhur të ruterit, duke përfshirë disa nga ato kryesore si p.sh. Netgear, D-Link, Belkin Huawei. Për më tepër, kjo adresë përdoret gjithashtu nga shumica TP-Link pajisje të tilla si ruterat dhe zgjeruesit e diapazonit për të hyrë në ndërfaqen e tyre në ueb për konfigurim. Për më tepër, mund të përdoret edhe për pajisje të tjera të rrjetit si shpërndarës, ndërprerës dhe modem

FAQ adresat IP

1. Cila është adresa IP 192.168.8.1?

Përgjigje: 192.168.8.1 është një adresë IP private e përdorur nga shumë ruterë si porta e paracaktuar për të hyrë në faqen e tyre të cilësimeve dhe për të bërë konfigurime ose ndryshime në to, duke përfshirë vendosjen e fjalëkalimeve dhe përdoruesve, kontrollin e rrjeteve të vizitorëve, cilësimet QoS (Cilësia e Shërbimit), etj.

2. Si mund të hyj në faqen e administratorit të routerit tim me 192.168.8.1?

Përgjigje: Për të hyrë në panelin e administrimit të ruterit tuaj duke përdorur këtë adresë IP, do t'ju duhet të shkruani "http://192.168.8.1" në shiritin e adresave të shfletuesit të internetit dhe të shtypni "Enter", pas së cilës do t'ju kërkohet përdoruesi dhe fjalëkalimi. Pasi të keni dhënë kredencialet, do të keni mundësi të hyni.

3. Identifikimi i zakonshëm i shurdhër për 192.168.8.1?

Përgjigje: Emri i përdoruesit dhe fjalëkalimet më të zakonshme për 192.168.8.1 janë "admin"Dhe"Fjalëkalimi”Përkatësisht.

4. Emri i zakonshëm i shfletuar i përdoruesit për 192.168.8.1?

Përgjigje: Emri më i zakonshëm i përdoruesit për 192.168.8.1 është "admin”, i cili përdoret nga shumica e ruterave.

5.Si të hyni në 192.168.8.1?

Përgjigje: Për të hyrë në 192.168.8.1, do t'ju duhet të shkruani "http://192.168.8.1” në adresën e shfletuesit tuaj të internetit dhe shtypni enter. Më pas do t'ju kërkohet për kredencialet tuaja të hyrjes, të cilat mund t'i gjeni në panelin e administrimit të ruterit ose në manualin e ruterit tuaj. Pasi të keni dhënë kredencialet e sakta, do të keni mundësi të hyni.