192.168.8.10

192.168.8.10 Adresa IP është një adresë ekskluzive IP. Adresat ekskluzive IP brenda përdoren si një Rrjeti lokal i LAN-it (LAN) & nuk shihen kurrë në internet. Adresat ekskluzive IP përshkruhen në RFC 4193 (IPv6) & RFC 1918 (IPv4).

192.168.8.10 Hyrja

192.168.8.10 është IP-ja ekskluzive e mbajtur për tërheqjen e panelit të administrimit të ruterëve. Kjo dhe IP të tjera si p.sh. 192.168.8.200, 192.168.0.35, 192.168.8.1, etj janë pranuar unanimisht standardet globale për IP-të e routerit. Në letërsi, ai quhet madje "Default Gateway IP". Ruterat e të gjithëve nuk janë të njëjtë. Gjithashtu, ekzistojnë ndryshime midis modeleve të ndryshme të firmave të ngjashme. Këto firma si IP hyrje po përdorin 192.168.8.10. 

 

Një adresë IP në serinë 192.168.8.1 - 192.168.8.255. Ky varg adresash i përdorur në rrjetet shtëpiake një router do të ndahet në çdo pajisje (laptop, I pad, PC Home, telefon celular, etj.) Automatikisht të rrjetit lokal.

La http://192.168.8.10 Adresa IP është regjistruar nga Autoriteti i Numrave të Caktuar në Internet IANA si pjesë e rrjetit ekskluziv 192.168.8.0/24. Adresat IP në hapësirën ekskluzive nuk i janë dhënë asnjë organizate dhe çdo person mund të ushtrojë këto adresa IP pa leje nga një regjistër lokal i Internetit siç përcaktohet nga RFC 1918, jo si adresat IP publike.

192.168.8.1 - 192.168.8.255 Diapazoni IP ku është seksioni IP është një gamë ekskluzive IP që siguron standardet e fiksuara nga RFC 1918. Adresa të tilla si 192.168.8.10 nuk pranohen në internetin publik. Nëse rrjeti personal kërkon të lidhet me internetin, ai duhet të përdoret si portë hyrëse ose server proxy.

Fjalekalimi i perdoruesit 

RouterEmri i përdoruesitFjalëkalimin
Shquaradminadmin
Shquaradmin(Asnjë)
ShquaradminFjalëkalimi
MediaLinkadminadmin
MediaLinkadmin(Asnjë)
MediaLinkadminFjalëkalimi

Pse janë shumë të njohura adresat si 192.168.8.10?

Siç dihet, 192.168.8.10 Adresa IP është pjesë e një rrjeti personal të klasës C. Seria e këtyre rrjeteve është 192.168.0.0 - 192.168.255.255. Kjo bën disa adresa IP të mundshme 65,535. Kjo shtrirje zakonisht përdoret në rrjetet personale pasi shumë ruterë janë dizajnuar me 192.168.8.1, 192.168.1.1 or 192.168.0.1, si adresa e tyre e paracaktuar.

Nëse lidheni me këtë rrjet me telefonin tuaj, ose me laptop, tabletë, ju merrni një adresë IP si p.sh. 192.168.8.10 në këtë situatë.

Marrja e routerit

  • Eachdo ruter është i arritshëm nga shfletuesi. Shkruaj http://192.168.8.10 në shfletuesin nëse adresa IP e ruterit është 192.168.8.10.
  • Do të gjeni një faqe në internet. Fjalëkalimet dhe emrat e përdoruesve më shpesh të përdorur janë administratori "1234" ose "asnjë". Ju lutemi kontrolloni përmes regjistrave tuaj të itinerarit.
  • Nëse adresa e IP-së nuk është IP-ja juaj e routerit, mund të merrni përsëri IP-në e routerit me komandën Ipconfig.
  • Duke hyrë në faqen tuaj të internetit të administratorit mund të përdorni faqen tuaj të administratorit duke shkruar 192.168.8.10 në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj të internetit dhe mund të verifikoni fjalëkalimin e hyrjes.