192.168.8.1

4.3/5 - (272 гласови)

192.168.8.1 IP адресата е приватна порта до карактеристиките на вашиот рутер за локална мрежа, што ви овозможува да правите модификации како што се менување лозинки и кориснички имиња или додавање заштитен ѕид за подобра безбедност. Оваа IP адреса не може да се користи на надворешни мрежи; тоа е само ваше и го отвора пристапот во вашата домашна мрежа, така што сите уреди можат да се поврзат на ефикасен начин со приспособени поставки прилагодени само за нив!

IP 192.168.8.1 се користи за комуникација со разни системи во рамките на приватната мрежа. Дури се користи во конфигурирање на мрежните алатки со воведување на постапката за најавување.

Како да се најавите 192.168.8.1?

 1. Отворете го вашиот веб-прелистувач, напишете ја URL-то http://192.168.8.1 во лентата за адреси и притиснете „Внесете” за да ја отворите страницата за најавување поставки на рутерот
 2. Внесете го вашето корисничко име и лозинка за страницата со акредитиви на рутерот (стандардно обично е администратор/администратор)
 3. Откако ќе се најавите, можете да приспособите детали како што се лозинките за Wi-Fi или да овозможите мрежни безбедносни карактеристики како што се заштитните ѕидови за да се заштитите од разни сајбер-закани додека сте поврзани на јавни мрежи надвор од вашиот дом!
 4. Можете исто така да ги измените поставките поврзани со IP-адресите и броевите на портите доколку е потребно!
 5. Откако ќе направите промени, не заборавајте да ги зачувате пред да излезете од страницата за стандардни поставки на рутерот!

Конфигурирајте го рутерот преку 192.168.8.1

Откако ќе се најавите во интерфејсот на рутерот на 192.168.8.1, време е да ги смените поставките за да го знаете вашиот прв избор. Огромните низи на броеви и кратенки може да изгледаат недостапни, но може да бидете лесни знаејќи дека сите поставки може повторно да се ресетираат на стандардните со притискање на копче. Но, тоа навистина помага да се знае од каде да се започне; па затоа најважното нешто што мора да го промените се оние детали за најавување погоре споменати:

 • Изберете ги општите поставки на менито
 • Изберете ја лозинката за рутерот или исто така именувана опција
 • Напишете ја претпочитаната лозинка
 • Зачувајте ги модификациите.

Дури мора да го набавите корисничкото име за рутерот на слично мени што може да го смените на името по ваш прв избор.                                                                                                               

Променете ја Локалната IP адреса 192.168.8.1

Уште една поставка што сакате да ја промените е локалната IP адреса на рутерот, со понатамошни разлики помеѓу јавната и локалната IP адреса опишани подолу. Ако ја промените вашата локална IP адреса на рутерот, нема да знаете како да пристапите до рутерот до 192.168.8.1, затоа мора да потврдите дека ја памтите вашата најнова адреса. Да ја смените адресата:

 • Посетете го менито за поставување или слично како име
 • Хит на опцијата мрежни поставки.
 • Под поставките на рутерот, напишете ја вашата претпочитана IP адреса
 • Зачувување на модификациите

Една од стандардните IP адреси е 192.168.8.1, но за разлика од тоа 192.168.0.1 or 192.168.1.1 не многу често компаниите ја користат оваа внатрешна адреса. Beе биде рационално да се каже дека скоро сите не го користат. Едноставно, ова нешто не се согласува со нив, бидејќи тие имаат слична функционалност - користено внесување во веб-интерфејсот на рутерот.

Промена на името на мрежата Wi-Fi

Преку поставките на вистинскиот модификуван рутер, може да започнете да откривате дополнителни по име на Wi-Fi мрежата на рутерот, како одлично место за почеток. Идентификаторот за поставување услуги или SSID е име што ја одделува мрежата Wi-Fi на рутерот од другите блиски. Името може да биде што сакате, ако не предизвикува. Стандардно, името може да биде прилично вообичаено, така што за да помогнете во разликување на мрежата, мора:

 • Посетете го менито за поставување друго како именувана опција
 • Удрете ја опцијата безжични поставки.
 • Напишете ги вашите претпочитани мрежни имиња во полето SSID
 • Зачувајте ги модификациите.

По промената на името на Wi-Fi мрежите, можете дури и да поправите лозинка. Полето за лозинка ќе се најде на слично мени како и името на мрежата.

Надворешните поставки ќе ви овозможат да ја организирате безбедноста на рутерот, што е од суштинско значење за да бидете сигурни дека некој што ја прегледува мрежата преку вашата мрежа го прави безбедно. Од тука, добредојдени сте повеќе да ги откриете изборите на вашиот рутер. Многу рутери ги придружуваат родителските поставки што можете да ги поставите, и малкумина ќе дозволат поставување на неколку мрежи или која било услуга VPN.

Повеќе на IP 192.168.8.1

192.168.8.1 Ова се нарекува портал, приватна или локална IP адреса што се смета за врв на мрежата Wi-Fi. 192.168.8.1 Се користи за пристап и до интерфејсот на рутерот и за да им се овозможи на уредите со можност за мрежно поврзување со рутерот. Може да ја сметате IP адресата на вашиот рутер како Поштенски сандаче за пошта. Сите пакети што ги добивате преку поштата директно одат во Поштенски сандаче, иако наместо да соберете, вашиот рутер потоа ќе ја испрати објавата до компјутерскиот уред што го бараше тоа.

Ако сте носител на уредот со IP-листа & 192.168.8.1 е погрешна адреса, ќе најдете прозорец за најава откако ќе го напишете во лентата за адреси на прелистувачот. Тогаш едноставно треба да ги користите стандардните корисничко име и лозинка.

Решавање проблеми на IP-адресата 192.168.8.1

Во одреден момент, вообичаено е да се подложат на различни проблеми со вашиот рутер. Ако не можете да го поминете екранот за најавување, има некои елементи што треба да ги земете предвид. Потврдете за да потврдите дека вашиот интернет е стабилен и не флуктуира. Уште една опција е да ја користите командната линија за да го утврдите стандардниот портал. Можеби користите неточна IP адреса за пристап до корисничкиот интерфејс. За поголема помош, можете дури и да го контактирате добавувачот на Интернет.

Има некои барања кои треба да ги следиме за да се најавиме на оваа IP адреса и да ги направиме потребните измени. Највитално е да се биде во близина на мрежата на рутерот или само да влезеш. Најголемото ограничување во врска со оваа IP адреса е тоа што не може да се најде на WWW и затоа нè принудува да бидеме во областа на мрежата на рутерот за да пристапиме до веб-интерфејсот. Нашиот веб-прелистувач мора да биде комплициран (Гугл Хром, Мозила Фајрфокс итн.) бидејќи на овој метод му е потребна HTML5 поддршка за скокачки прозорци.

Ако сте администратор на рутерот кој припаѓа на IP адреса 192.168.8.1 потоа со употреба на IP адресата 192.168.8.1, можете да направите какви било потребни измени на вашиот рутер и дури и да ја промените зададената поставка на вашиот рутер.

Покрај тоа, можете да направите многу дополнителни со оваа IP адреса, како што се менување на корисничките имиња, лозинка, контролирање мрежни поставки, конфигурација на заштитен allид и многу повеќе.

Еве неколку од истакнатите карактеристики на IP адресата 192.168.8.1.

 • Промена на лозинката и корисничкото име.
 • Контролирање на QoS и мрежни поставки.
 • Деблокирање и блокирање на крајниот уред.
 • Поставување заштитен allид и поставка за безбедност
 • Режим за WiFi на гости.
 • Конфигурација на WPS
 • И многу повеќе.

Може да ги измените и промените овие поставки откако ќе се најавите на административната веб-страница на вашиот рутер што припаѓа на IP-адресата 192.168.8.1. И да се најавите на IP-адресата 192.168.8.1, треба да напишете во IP адресата на лентата со адреси http://192.168.8.1 на вашиот прелистувач или кликнете за да пристапите до административната поддршка на вашиот рутер на IP адреса 192.168.8.1.

Мора повторно да го конфигурирате вашиот рутер за поудобно користење. Има повеќе поставки што можете да ги поставите во административниот панел на рутерот. Можете да научите повеќе на веб-интерфејсот.

Го заборавивте корисничкото име и лозинката за IP адресата 192.168.8.1?

Ако сте го заборавиле вашето корисничко име и лозинка за 192.168.8.1 IP адреса, има неколку чекори што можете да ги преземете за да ги ресетирате

 1. Пронајдете го упатството за вашиот рутер или побарајте ги стандардните ингеренциите на Интернет. Повеќето рутери имаат стандардни кориснички и лозинки наведени во нивните прирачници што може да се користи за да се влезе во страницата за поставки на рутерот
 2. Обидете се со универзална комбинација како „администратор“ или „лозинка“ (ако веќе не е променета)
 3. Ако сè друго не успее, притиснете го копчето „Ресетирање“ на рутерот што се наоѓа на задниот дел од уредот со штипка/игла. Ова ќе го врати вашиот рутер на неговите фабрички поставки.

Список на корисничко име и лозинка за 192.168.8.1

РутерКорисничко имеЛозинка
HUAWEITMAR # HWMT8007079(Нема)
HUAWEIadminadmin
HUAWEIкорисникоткорисникот

 

Брендови кои користат 192.168.8.1

Различни брендови користат 192.168.8.1 како стандардна IP адреса на рутерот, вклучително и некои од главните како Netgear, D-Link, Belkin Huawei. Покрај тоа, оваа адреса ја користат и повеќето Амо-линк уреди како рутери и продолжувачи на опсег за да влезат во нивниот веб-интерфејс за конфигурација. Понатаму, може да се користи и за други мрежни уреди како што се хабови, прекинувачи и модеми

ЧПП IP адреси

1. Која е IP адресата 192.168.8.1?

Одговор: 192.168.8.1 е приватна IP адреса што ја користат многу рутери како стандардна порта за пристап до нивната страница со поставки и правење конфигурации или промени на нив, вклучувајќи поставување лозинки и кориснички, контролирање на гостинските мрежи, поставки QoS (Квалитет на услугата) итн.

2. Како да пристапам до административната страница на мојот рутер со 192.168.8.1?

Одговор: За да се најавите во административниот панел на вашиот рутер користејќи ја оваа IP адреса, ќе треба да напишете „http://192.168.8.1“ во лентата за адреси на веб-прелистувачот и притиснете Enter, по што ќе ви бидат побарани корисникот и лозинката. Откако ќе ги дадете ингеренциите, ќе можете да пристапите.

3.Заеднички глуви најавувања за 192.168.8.1?

Одговор: Најчестите корисничко име и лозинки за 192.168.8.1 се „admin"И"лозинка“ соодветно.

4.Заедничко глуво корисничко име за 192.168.8.1?

Одговор: Најчестото корисничко име за 192.168.8.1 е „admin“, што го користат повеќето рутери.

5.Како да пристапите до 192.168.8.1?

Одговор: За да пристапите до 192.168.8.1, ќе треба да напишете „http://192.168.8.1” во адресата на вашиот веб-прелистувач и притиснете enter. Потоа ќе ви биде побарано да ги внесете вашите ингеренции за најавување, кои можете да ги најдете во административниот панел на рутерот или во прирачникот на вашиот рутер. Откако ќе ги дадете точните ингеренции, ќе можете да пристапите.